Magdalena Konefal släpper ny singel

När Magdalena Konefal debuterade med EPn ”Mixtape of a life sound 0,5” 2009 fick hon omedelbart uppmärksamhet i media. Hennes nyskapande soul spelades på hög rotation av bla P3, hennes video var veckans hitvarning på ZTV och Dagens Nyheter skrev lyriskt om ”drömsk soul med stänk av Curtis Mayfield-harpor och Princesyntar”. Det följde en rad spelningar på bl.a P3 live-session, TV4 Nyhetsmorgon, Jazzfestivalen, Storsjöyran och Fashing. Januari 2013 är hon tillbaka med singeln The Mirror.

Texten till The Mirror kom till när jag vid något tillfälle funderade på hur sociala medier påverkar oss. Att tänka på sig själv i ett utifrån-perspektiv hela tiden. En facebookuppdatering blir som att ständigt ha en spegel närvarande. När man råkar se in i den spegeln så rättar man genast till håret eller poserar, en självmedvetenhet som påverkar på olika sätt.

Magdalena Konefal uppmärksammades redan under sin gymnasietid som en ung lovande jazzsångerska. Vid 19 års ålder flyttade hon till Italien och samarbetade med filmmusik-kompositören Maurizio Abeni och Oscarbelönade Luis Bachalow. En längre resa till Sydafrika gjorde att hon kunde fördjupa sig i intresset för slampoetry och spoken word och samarbeta med betydelsefulla namn i den genren. Hemma i Sverige påbörjades samarbetet med Povel Ohlsson (Robyn, The Royal Concept mfl) där Magdalena stod för allt låtmaterial och som resulterade i den uppmärksammade debuten. Under projektnamnet The Rebirth Station släppte samarbetsparterna Magdalena och Povel hösten 2010 singeln ”Cities” som spelades på hög rotation på olika radiostationer om i landet. Cities fick även en framgångsrik remix av MrtnXPomP som spelades på dom flesta dansgolv i Sverige och är sedan flera år märket Krusells signaturlåt i all tv-reklam.

Efter den lyckade debuten 2009 var Magdalena varmt uppvaktad av musikbranschens många aktörer. En situation som både var ovan och lite lätt absurd.

Även om jag inte är någon duvunge i musikbranschen så var det nästan omöjligt att avgöra vilka samarbeten som på riktigt skulle vara bra för min musik och min framtida produktion. Det tog mig ett tag att komma till insikten om att det inte är själva artisteriet som är centralt för mig utan att skriva och skapa, och det är huvudspåret för min musikverksamhet idag. Jag har bl.a skrivit musik till reklam och dokumentär samt stylat musikvideos. Men jag förvaltar också ett litet förskott från ett förlag som jag fått för att skapa ny musik. Jag tänker mig främst en rad singelsläpp den närmaste framtiden.

Magdalena Konefal – The Mirror from Dangereager on Vimeo.

Rulla till toppen