M. Ward till Stockholm i juni

m-ward

Se framför er en mörk kalufs som sticker upp från skivbackarna, ler vid tillfälle, plockar upp en skiva, inspekterar den noga, lägger den i en stor hög och bläddrar sedan systematiskt vidare för att hitta guldkornen som han vet finns där. M. Ward är just denne man.

Från Portland, Oregon, där regnet strilar ner ungefär varannan dag har M. Ward sin hemvist, men i motsats till det lokala vädret är det mycket som andas solsken i hans musik. Det finns en genuin kärlek till 50-talet, gospel och doo-wop som på ett vördnadsfullt sätt används som en slags lekfull musikalisk kuliss. När man lyssnar till hans alster så kan det kännas som om de små anekdoter som berättas med hans spruckna och säregna röst är skrivna direkt för en själv. Intimitet och själfullhet är nyckelord för att kunna beskriva M. Wards värld.

Sedan debuten 1998, ”Duets for Guitars #2”, så har M. Ward släppt sex album och samarbetat med fler musiker än man kan hålla räkningen på.
”Hold Time” är hans senaste verk som pendlar mellan en orkestrerad ”wall of sound”-affär till en naken americana roots historia. Men känner man M. Ward så är det som att komma hem och alla vet hur skön den känslan är.

Turnédatum
25 juni – Stockholm, Debaser Medis

Biljetter
Köp biljett här.
www.luger.se/biljetter
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

HEMSIDA
www.mwardmusic.com

Rulla till toppen