Lynyrd Skynyrd till Sweden Rock

lynyrd-skynyrd

Det legendariska sydstatsrockbandet Lynyrd Skynyrd är klart för Sweden Rock Festival. Lynyrd Skynyrd har inte varit i Sverige sedan de headlinade Sweden Rock Festival år 2000, och sommarens konsert blir bandets enda i Sverige.

De är inte bara världens största sydstatsrockband, de är bandet som nästan egenhändigt definierat genren. Sedan debuten 1973 har Lynyrd Skynyrd producerat ett antal av rockens mest odödliga låtar som ”Sweet home Alabama”, ”Freebird”, ”Saturday night special” och ”Gimme back my bullets”. Tråkigt nog förknippas deras namn även med tragedier. En flygkrasch 1977 kostade flera medlemmar livet och fick Lynyrd Skynyrd att göra uppehåll i tio år, och sedan dess har ytterligare ett antal medlemmar gått bort. Men bandet i sig fortsätter ändå att leva, frodas och göra utmärkt musik (som på senaste albumet, 2009 års ”God & guns”), med oförtröttlige originalgitarristen Gary Rossington och mångårige vokalisten Johnny Van Zant i spetsen.

Hittills klara av totalt cirka 70 band:
Mötley Crüe
Lynyrd Skynyrd
Blue Öyster Cult
Dimmu Borgir
Gamma Ray
Edguy
Pentagram
Danko Jones

Sweden Rock Festival anordnas den 6-9 juni i Sölvesborg i Blekinge. 3- och 4-dagarsbiljetterna är släppta och köps via festivalens hemsida, www.swedenrock.com.

Scroll to Top