Lyle Lovett och John Hiatt till Sverige

lyle-lovett-john-hiatt

Den 8 februari spelar två musikaliska tungviktare i en lika unik som självklar förening på Cirkus i Stockholm. Live Nation välkomnar Lyle Lovett och John Hiatt till Sverige. De kommer att tillsammans växelvis framföra sin musik akustiskt och solo. Biljetterna släpps den 3 december.

Lyle Lovett är en av Nashvilles mest distinkta singer-songwriters och har genom åren med sin fusion av pop, rock, blues och contry tilldelats fyra Grammy Awards.
John Hiatt har kammat hem inte färre än elva Grammys och ett av hans kännetecken är den finstämda mixen av rock, akustiskt, folkmusik, new wave och Mississippi Delta Blues. Hans sånger har spelats in av över trettio artister under tre decennier, däribland Three Dog Night och Eric Clapton. Recensionerna från deras USA-turné har genomgående varit mycket positiva.

Lyle Lovett är aktuell med skivan ”Natural Forces”, ett album där Lovett tolkar sina allra mest älskade musiker med ursprung i Texas. Eric Taylor och Townes Van Zandt är några av dem. Lovett har varit ett stort namn ända sedan den självbetitlade debuten 1986 och under åren som gått har hans musikaliska värld imponerat med sin vackra blandning av blues och country, rock och gospel, big band swing och jazz, och så förstås en stor dos folkmusik på det. Vi snackar tidlös musik framförd av en distinkt och starkt klingande röst.

John Hiatts artistkarriär började i början på sjuttiotalet och redan med andra singeln ”Sure As I’m Sitting Here” noterades hans första placering på den amerikanska Billboardlistan. Kanske allra mest känd har låten ”Have A Little Faith In Me” blivit, men många är de artister som gjort covers på Hiatts låtar genom åren.

8 februari 2010 kommer John Hiatt och Lyle Lovett till Sverige för en unik och stämningsfull afton på anrika Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps nu på torsdag den 3 december.

Övriga konsertdatum i Norden är
6.2 Helsingfors, Finlandia
7.2 Oslo, Sentrum Scene

Ytterligare information om spelningen i Stockholm samt biljetter hittar du här.

Hemsidor:
www.lylelovett.com
www.johnhiatt.com

Scroll to Top