Lykke Li hyllas över hela världen

lykke-li-2010-2

Lykke Li släppte nyligen sitt andra album ”Wounded Rhymes” över nästan hela världen. Albumet mottogs med fantastiska recensioner, både på borta- och hemmaplan.

”Wounded Rhymes”, som är producerat av Björn Yttling, gick direkt in som nummer två på den svenska albumlistan och placerade sig högt på listor världen över – hela nio stycken albumplaceringar Topp 40 inklusive både USA och England! Topp 20 i hela Skandinavien.

Lykke Li – som hittills i år varit på omslaget på sju internationella musik- och modemagasin – har precis avslutat en intensiv vecka i USA där hon hann med flera TV-uppträdanden som t ex båda talkshowprogrammen Conan O´Brien och Jimmy Fallon samt spelat in klassiska MTV Unplugged Session med 7 st låtar.

Lykke Li och hennes band hann även med en spelning och signering på Amoeba Records i i Los Angeles – där butiken fylldes till maxkapacitet med 900 personer. Men ändå ca 400 st personer som inte kom in och stod utanför och väntade…

Samt en hyllad spelning på El Rey i Los Angeles som sålde slut inom 48 timmar.

Nu närmast väntar en Europa- och USA-turné med start i Hamburg den 4 april där flera av spelningarna är utsålda sen länge. Den 2 maj kommer Lykke Li till Sverige och Stockholm för en konsert på Cirkus som också är utsåld liksom hennes övriga Skandinavien-spelningar i Oslo och Köpenhamn.

Scroll to Top