Lykke Li designar t-shirt för Läkare utan gränser

lykke-li-tshirt

Under Way Out West i Göteborg kommer festivalen att sälja en helt unik och strikt limiterad t-shirt till förmån för Läkare Utan Gränsers arbete i Kongo-Kinshasa.
Tröjorna är tryckta för hand och numrerade. Det finns bara 300st totalt. All vinst från denna försäljning går direkt till arbetet i krisdrabbade Kongo-Kinshasa.

Tröjorna kostar 300kr och genom att köpa den bidrar du med nåt bra samtidigt som du får en superexklusiv och snygg t-shirt designad av Lykke Li.

OM LÄKARE UTAN GRÄNSERS ARBETE I KONGO-KINSHASA
Det pågår ett krig i östra Kongo-Kinshasa. En bortglömd konflikt där oskyldiga mördas, kvinnor våldtas, barn kidnappas och hundratusentals människor befinner sig på flykt.

Trots att det finns de som hävdar att läget i östra Kongo-Kinshasa har stabiliserats, fortsätter våldet mot civila oförminskat. Varje dag bevittnar Läkare Utan Gränser övergrepp på lokalbefolkningen av olika beväpnade grupper.
De som bor här är måltavlor för många typer av övergrepp: mord, kidnappningar och våldtäkter är vanliga, säger Luis Encinas, fältkoordinator för Läkare Utan Gränser. Det är en våldsam taktik som används för att ingjuta skräck i människor. Våra patienter berättar de mest brutala historier om barn som tvingas döda sina föräldrar eller människor som brinner inne levande.

Condition: Critical vill göra folkets röst hörd
Under ett år har Läkare Utan Gränser drivit webbplatsen Condition: Critical för att ge det bortglömda folket i östra Kongo en röst. Genom bloggar, bildspel, video, fotografier och annat gripande material berättar civila i östra Kongo om sin rädsla och längtan efter fred.
www.condition-critical.org

MER INFO
www.lakareutangranser.se/kongo

Scroll to Top