Lune kontrakteras av Svenska inspelningar

lune

Svenska inspelningar har precis signat en av Sveriges mest intressanta debutanter – Lune. Lune är just nu aktuella med debutsingeln ”Blood To Play” och i en världsvid kampanj med jeansmärket ONLY, där Lune står för ledmotivet ”Let Go”.

Linnéa Martinsson, med artistnamnet Lune, upptäckes och signades av Sebastian Ingrosso och skriver nu avtal med Svenska Inspelningar.

Lune är ingen vanlig house-akt men när jag hörde det här för första gången så kände jag att det här måste jag bara vara inblandad i, säger Sebastian Ingrosso (Swedish House Mafia). Detta är ett projekt som man inte skall påverka för mycket – det har sina alldeles egna unika förutsättningar, fortsätter han.

Lune har tidigare gjort vocals på Adrian Lux succésinglar ”Teenage Crime” och ”Fire”. En av världens största DJ’s, Tiësto, har hyllat Lune och har remixat en av hennes låtar ”Girls With Bangs”. Hennes låt ”Private Admission” är med i dokumentären ”Take One” om Swedish House Mafia.

Lunes låt ”Let Go” är just nu ledmotivet för jeansmärket ONLYs världsvida kampanj ”ONLY Because We Can”. Lune jobbar även som dansare och hade nyligen premiär på föreställning ”MOPA” på Dansens Hus. Lune har också gjort delar av musik i Svansjön, också det en föreställning på Dansens Hus.

Vi introducerades för Lune första gången på Peace & Love, säger Calle Rydberg, produkchef på Svenska inspelningar. Strax därefter damp ”Private Admission”-videon ner i min mailbox och det var precis så bra, mystiskt och härligt som jag hade kunnat hoppas på. Efter att ha fått höra hela skivan och dessutom få skriva avtal med Lune till Svenska inspelningar, så infinner sig just nu bara ett stort glädjerus.

I sommar spelar Lune både på Way Out West och Siesta! Och i dagarna släpptes Lunes debutsingel ”Blood To Play” vars video hade premiär idag på PSL.

Rulla till toppen