Lucy Love släpper nytt album

”Ångest äter upp själen”, det är Fassbinders berömda ord. Men vad händer om du kan sätta ord på rädslan och omvandla den till dystra texter och tunga, basdrivna beats? Det är vad vi hör på den danska grime-artisten Lucy Loves tredje- och hittills mest personliga album, skriven under hennes största kris någonsin.

Under de senaste fem åren har vi sett Lucy Love växa till den framgångsrika artist hon är och med debuten ”Superbillion” från 2009 tog hon P3 med storm. Samma år tog hon också hem priset ”P3 Experiment” i P3 Guld med motivationen ”för här har vi en kvinnlig dansk rappare med lyrisk finess, integritet och ett ordentligt rapflow.”

Med över 400 spelningar bakom sig i bl.a. Europa, Australien och USA sedan 2009 är hon en av de mest intressanta skandinaviska urbana artisterna de senaste åren. 2011 blev dock arbetspressen och Lucy Loves egna skyhöga konstnärliga ambitioner för mycket och hon gick in i väggen. Efter flera månaders nergång lyckades hon med hjälp av kognitiv terapi lära sig att kontrollera den alltomslutande ångesten och musiken blev räddningen ut.

Trots att texterna till de nya låtarna är dystra, inåtvända och drar mycket inspiration från hennes depression är ”Desperate Days of Dynamite” en catchy blandning av electro, dans, pop, house och upplyftande EDM-beats. Det är inspirerat av både tung 00-tals dubstep och actionspäckad 90-tals eurodance. Allt detta resulterar i Lucy Loves mest dansanta album någonsin som går hem inne på klubbarna så väl som på radio.

Missa inte att ratta in P3 klockan 20.30 ikväll för att höra Lucy Love spela några nya låtar från albumet.

Rulla till toppen