Louise Hoffsten tolkar Elvis

Ett musikaliskt kärleksmöte mellan två småstadsmänniskor. Den ena föddes i Tupelo, den andra i Linköping. Båda med gudabenådade sångröster och rötter i bluesen, soulen, lusten, glädjen… i rötterna till allt som gör livet värt att leva. Den ena lever inte längre. Han heter Elvis Presley. Den andra är i allra högsta grad levande. Hon heter Louise Hoffsten.

Det här är Elvis musik som du aldrig hört den förut. Nu är den Louises. Precis som Elvis på sin tid tog musiken och gjorde den till sin egen har Louise nu tagit den tillbaka, gjort den till sin. En kvinna som tolkar Elvis? Nej. Louise som möter Elvis. Bokstavligen och bildligen.

Föreställningen Bringing Out The Elvis kom till i ett samarbete mellan Louise, Dan Bratt och Steffo Törnqvist. Louises vision av den man hon aldrig skulle få möta i livet inspirerade Dan som iscensatte föreställningen med manus och regi. Steffo komponerade menyn helt i linje med det musikaliska mötet: södra USA och Sverige. Maten smaksätts med såväl Östgöta Sädesbrännvin som bourbon. Apple Pie på svenska äpplen. Ätandet ska vara en del av upplevelsen, varje sinne ska få sitt lystmäte mättat. En meny extraordinär utlovas, kryddad med Steffos skrivna anekdoter kring Elvis och maträtterna. Detta ska vara en lustfylld kväll, med höfter i rörelse och smaker på tungan.

”Det känns så rätt!” säger Louise om både föreställningen och timingen. ”Jag har haft en dröm sedan länge att få både göra en krogshow och sjunga det här materialet. Jag växte upp med de här låtarna, framför allt den här tidiga delen från femtio- och början av sextiotalet. Nu tar jag det tillbaka, det är mitt nu!”

”It Feels So Right” är även titeln på albumet som släpps i samband med premiären i oktober. Givetvis är albumet inspelat i Memphis, Tennessee. Bluesens, rockens och soulens Mecka, tillika Elvis hemstad. Lokala memphismusiker, producerad av David Less (Memphis International) och med gästspel av ingen mindre än Billy Gibbons (ZZ Top) som befann sig i Memphis.

”Billy gästspelar inte på album vanligtvis”, berättar Louise. ”En gemensam vän hade min bluesplatta, Billy hörde den av en slump och reagerade. Så när han var i stan kom han förbi. Det är en enorm ära. Han är en fantastisk musiker.”

Föreställningen innehåller över tjugo låtar, både ur Louises och Elvis repertoar, och framförs tillsammans med sexmannaband. Louise Hoffsten på Tyrol: Bringing Out The Elvis.

Rulla till toppen