Lotta Engberg släpper julskiva

Det är inte många svenska artister som kan stoltsera med ett eget frimärke, men det kan Lotta Engberg. För så folkkär är hon, tjejen som växte upp i Kalix och som fick sitt första piano i sexårspresent.

Lotta har haft en fantastiskt framgångsrik karriär och genom åren testat på det mesta. Hela fem gånger har hon varit med i Melodifestivalen och 1987 vann hon som de flesta vet med ”Fyra bugg & en Coca Cola”.

TV-karriären tog fart 1993 då Lotta debuterade som programledare för ”Kär och galen” och efter det har hon guidat tittarna genom mängder av TV-program, nu senast som älskad programledare för ”Lotta på Liseberg” och ”Bingolotto”.

Det enda Lotta inte gjort är en julskiva, men nu får hon chansen, och det tillsammans med några av hennes egna favoritartister som gästar på albumet. Christer Sjögren, Alexander Rybak, Jill Johnson, Nordman och inte minst Sven Wollter gör alla underbara duetter.

Dessutom sänder TV4 årets julshow med Lotta och vänner från Liseberg den 7 december kl 20.00. Där får vi bland annat höra henne och Sven Wolter göra en underbar svensk version av ”Fairytale Of New York”.

”Jul hos mig” släpps i butik idag den 11 november.

lotta-engberg-jul-hos-mig

Scroll to Top