Loreen och Tove Styrke till MTV World Stage

Foto: Valter Frank
Foto: Valter Frank

Idag avslöjar MTV de två sista artisterna för MTV World Stage i Göteborg den 21 juni: Eurovisionvinnaren Loreen och svenska popfenomenet Tove Styrke. Loreen och Tove kommer tillsammans med tidigare utannonserade Nelly Furtado och B.o.B att bjuda Göteborg på en gratiskonsert staden sent ska glömma, en konsert som senare kommer att sändas till hundratals miljoner hushåll världen över.

Sedan Loreen fullkomligt krossade allt motstånd i Eurovision 2012 i Baku den 26 maj har hon blivit en av de mest eftertraktade artisterna i Europa. Hennes Euphoria har intagit förstaplatsen på de flesta europeiska låtlistorna och förutom Euphoria kommer Loreen att framföra nytt material från hennes kommande platta. Mattias Behrer är chef för MTV i norra Europa och är mycket entusiastisk över Loreens kommande uppträdande i Göteborg:

Vi vill ge svenskarna och alla internationella besökare en så euforisk midsommarstart som möjligt och med Loreen är det säkerställt. Här är chansen för alla svenskar att tillsammans med Loreen, Nelly Furtado, B.O.B och Tove Styrke visa hundratals miljoner hushåll runt om i världen hur en svensk midsommar skall och bör inledas, säger Mattias Behrer.

Tove Styrke har det senaste året haft fullt upp med sin lansering i Europa. Hennes skivbolag Sony Music har gjort henne till deras största prioritet i Tyskland och den 1 juni ställde hon till med storslagen show på den tyska festivalen Rock Am Ring. Hon har även uppträtt på Tysklands största TV-kanal RTL. Tidningen New York Post har listat henne som en av tio up and coming-artister att ha koll på under året. Då Tove Styrke redan är på god väg att slå igenom stort i Europa med omnejd, samt att hon är blotta 19 år gammal, passar hon väl in i konsertkvällen:

Tove är en fantastisk artist som kommer passa otroligt bra in med övrig line-up och vi är mycket glada bokningen. Hon blir också kvällens yngsta artist och vi är övertygade om att vår målgrupp kommer älska henne. På samma sätt som med Loreen kommer vi att sända ut hennes musik till våra hundratals miljoner hushåll runt hela världen. Vår största förhoppning är att många får upp ögonen för henne i samband med att vi sänder programmet i höst, säger Mattias Behrer.

MTV:s officiella efterfest på Trädgården
Efter konserten arrangerar MTV en storslagen efterfest på Trädgården i Göteborg. MTV har beslutat att bjuda in allmänheten till efterfesten, vilket är väldigt sällsynt när TV-kanalen arrangerar galor och konserter runt om i världen. Biljetter till efterfesten finns till försäljning hos Ticnet och kostar 220 SEK. Festen kommer pågå till 05.00 på morgonen.

Det internationella intresset är stort
Flera internationella tidningar från England, Tyskland, Holland, Polen, Schweiz, Belgien, Danmark, Norge, Finland med flera har hört av sig och vill komma för att staden Göteborg och MTV ska visa dem hur man inleder ett ordentligt midsommarfirande.

Scroll to Top