Loreen och Norge vidare till final

Foto: Valter Frank
Foto: Valter Frank

När nu även Sveriges banker verkar få sänkta kreditbetyg i kväll eller i natt så kan det vara kul med lite roligare nyheter. Ikväll avgjordes den andra och sista semifinalen i Eurovision Song Contest 2012 i den azeriska huvudstaden Baku. 18 länder tävlade om de kvarvarande 10 platserna i finalen nu på lördag. Ikväll var det så också dags för Sverige att göra entré i tävlingen med det favorittippade bidraget framfört av skönsjungande Loreen som helt väntat fick tävla vidare.

De tio länder som tog sig vidare till finalen från den andra semifinalen blev förutom Sverige även Norge, Litauen, Bosnien & Hercegovina, Serbien, Ukraina, Makedonien, Estland, Malta och Turkiet. Bidragen från Nederländerna, Vitryssland, Portugal, Bulgarien, Slovenien, Kroatien, Georgien och Slovakien lyckades inte kvalificera sig denna gången.

Precis som vi tidigare meddelat så är Rumänien, Moldavien, Island, Ungern, Danmark, Albanien, Cypern, Grekland, Ryssland och Irland redan i final sedan den första semifinalen i tisdags.

Värdlandet Azerbajdzjan samt de fem ständiga finalisterna Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien är per automatik kvalificerade för finalen.

Läs mer: DN, SvD, Aftonbladet

Rulla till toppen