Loreen gör succé på europeiska listor

Foto: Annika Aschberg
Foto: Annika Aschberg

Euforin efter Loreens triumf i Baku visar inga tecken på att lägga sig – en vecka efter Eurovision Song Contest-vinsten är hon nu etta i bl a Tyskland och Österrike, samt ligger trea på den ytterst svårintagliga englandslistan: en bedrift ingen ESC-vinnare lyckats med under de senaste 20 åren.

Det har gått en vecka sedan Loreen triumferade i Baku, men euforin verkar sannerligen inte vilja lägga sig. Euphoria toppar listorna Europa runt, inkluderat den svårintagna englandslistan där Loreen intagit tredjeplatsen – en bedrift ingen Eurovision Song Contest-vinnare lyckats med under de senaste 20 åren.

Den 28-åriga västeråssångerskan ligger dessutom etta i Schweiz, Tyskland, Österrike, Irland, Norge, Danmark och Finland, samt topp fem i än flera. Detta är den snabbaste reaktionen efter Eurovision Song Contest i listväg på flera år.

Liststatus:
Nr 1 i Tyskland, Österrike, Irland, Schweiz, Norge, Danmark, Finland. Nr 2 i Holland, Sverige, och nr 3 i Belgien och England.
(Uppgifter per natt till tisdag 5 juni)

Loreen är en unik artist och triumfen i Eurovision Song Contest gav henne en möjlighet att nå ut till miljontals hushåll för att skapa det genomslag vi tidigare sett i Sverige, kommenterar Björn Lindborg, sverigechef på Warner Music Sweden. Jag är övertygad om att vi bara sett början på Loreens segertåg genom Europa.

Scroll to Top