Lord Belial lägger av

lord-belial

Det svenska black metal-bandet Lord Belial från Trollhättan har beslutat att lägga ner sin verksamhet för en obestämd tid framöver. Den främsta anledningen till beslutet är att trummisen Micke Backelin har fått mycket svåra problem med sin tinnitus. Bandet passar på att tacka alla fans, band de spelat med, skivbolag, gigbokare och alla andra som haft med bandet att göra under de senaste sjutton åren. Om Mickes hörsel kan återhämta sig efter en längre paus från framför allt livespelningar så hoppas Lord Belial att de kan komma tillbaka igen.

Lord Belial var en del i bildandet av den tidiga extremmetal-scenen i Sverige i början på 90-talet och spelade live med bland andra Dark Funeral, Dissection och Unanimated på den tiden. De har sedan dess genomfört flera turnéer i Europa med bland andra Satanic Slaughter, Corporation 187, Dismember, Disfear, Forlorn, Dark Fortress och Graveworm samt spelat på flera av de större hårdrocksfestivalerna såsom Party.San, Wacken Open Air och Sweden Rock Festival.

I augusti förra året släppte Lord Belial sitt åttonde album ”The Black Curse” via Malmö-baserade Regain Records. Nedan kan du se Lord Belial spela live i Bukarest, Rumänien, förra året.

Rulla till toppen