Looptroop Rockers till HultsfredsfestivalenLooptroop Rockers har i 20 år spottat ur sig politiska käftsmällar, stilbildande beats och är idag utan tvekan en av Sveriges största hiphopgrupper. Den 1 maj släpptes det sjätte studioalbumet, Mitt hjärta är en bomb, det första albumet på svenska och som har kritikerrosats till skyarna för sin nyfunna ärlighet. Fredagen den 14 juni visar de vad de går för på Green Stage. Dessutom välkomnar vi Popkollo som kommer ordna popquiz, ukelele-workshop och massa annat skoj dagligen.

Looptroop Rockers har släppt sex studioalbum, producerat klassiska hits som Long Arm of the Law, Bandit Queen och Fort Europa samt turnerat över hela världen och bildat sig en trogen fanskara. Nu är gruppen aktuella med det albumet Mitt hjärta är en bomb, där de tar upp samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor med sin osvikliga känsla för ett gediget hantverk utan brister. Bland gästerna återfinns Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey. Hårt mot hårt var den första singeln som släpptes och gästades av Cleo, en annan Hultsfredsfestivalen aktuell artist, som gick till hårt angrepp mot vårt ojämnställda samhälle.

Popkollo är ett projekt med syfte att skapa en jämställd musikbransch och har som mål att göra det lika självklart för alla oavsett kön att göra musik, spela i band och skriva låtar. Strategin bygger på att arrangera musikläger som bryter mot de normer som idag finns i övriga samhället. Till festivalen kommer de för att peppa tjejer att börja spela musik, starta band och utvecklas som musiker, genom att hålla workshops och informera om sin verksamhet. Varje dag mellan 12-15 kommer Popkollo att hålla till på Orange Stage och köra musikquiz, introtävlingar och ukelele-workshops.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

Scroll to Top