Looptroop Rockers släpper nytt album i mars

looptroop-rockers-2010

Den mars släpper Bad Taste Records Looptroop Rockers nya album Professional Dreamers. Efter mer än två års frånvaro är Cosmic tillbaka och gruppen är därmed komplett igen. Det har lett till en rejäl nytändning och det nya albumet kan mycket väl vara deras bästa hittills. Med Cosmic tillbaka är det oundvikligt att tankarna går till det klassiska Looptroopsoundet, men skivan är snarast en perfekt symbios mellan det nya och gamla och Embee har ännu en gång överträffat sig själv bakom spakarna.

Även om deras senaste album – Good Things – kom så sent som våren 2008 har truppen på inget sätt stått stilla de senaste åren. I slutet av 2009 gjorde de sin första nationella USA turné och följde upp det i början av 2010 med ett antal spelningar på SXSW i Austin och ett knippe spelningar därtill. Förra året gjorde man även en bejublad spelning på Reearthfestivalen i Thailand och dit kommer man återvända i Februari. För närvarande är Promoe och Cosmic i Australien för ett antal spelningar. Det skrivs om internationella framgångar för andra svenska hiphopakter men det finns fortfarande ingen som kan mäta sig med Looptroop i genomslagskraft. Deras framgång utomlands slår de flesta pop/rockakter som det pratas om med hästlängder och allt talar för att det kommer fortsätta i samband med nya skivan.

I höstas släppte bandet låten On Repeat som en kommentar på utgången av valet och den har snurrat frekvent på radio sen dess. Videon har snart 200,000 views på Youtube och kan ses nedan.

Inom kort kommer nya singeln – med samma titel som albumet, och till den en video inspelad i Barcelona. Efter release väntar givetvis ett antal turnéer, både på hemmaplan och utomlands, och en sommar full med festivaler.

Rulla till toppen