Lokala talanger visar upp sig på Peace & Love

peace-and-love-showcase-2011

Årets lokala akter är nu klara för den scen som Musik i Dalarna presenterar under sommarens upplaga av festivalen Peace & Love i Borlänge. Alltifrån punk, hårdrock, indie, country till progressiv rock representeras under denna showcase-scen som äger rum lördagen den 2 juli.

Akterna:
Billion Dollar Babies
Vietcong Pornsürfers
Toxic Lab Rats
Great Garb
Benesser
Dag Palmcrantz

Billion Dollar Babies krossar allt i sin väg med sina glödheta liveshower och låter som en mix av Mötley Crüe och Kiss. Dirigerat av Quentin Tarantino med självaste Djävulen i huvudrollen.

Punk- och hårdrocksbandet Vietcong Pornsürfers från Falun bildades hösten 2007 och består utav Tom.K, W.Affe, Rackarn och Teddy. De har bland annat öppnat åt Sator, Asta Kask och The Kristet Utseende. Utöver gig i Sverige har de hunnit spela även på kontinenten.

Dalmasarna som plockar russinen ur den amerikanska streetpunkkakan och bjuder på en riktigt färgstark show. Toxic Lab Rats släppte sitt debutalbum Intoxicated på amerikanska skivbolaget Spectra Records i april 2010 och i mars 2011 bar det av till staterna för turné.

Pop-och indiebandstrion Great Garb influeras alla av olika artister och musikstilar vilket bidrar till deras unika sound. Under hela våren har de arbetat på en EP kallad Dreaming Man.

Benesser spelar progressiv rock och lämnar alltid sin publik i förundran. De tre medlemmarna är alla släkt med varandra och har vuxit upp granngårds likt Barnen i Bullerbyn – dock i Emaus, Dala-Järna. De började spela tillsammans 1998, knappt 10 år gamla, då under namnet No Brakes.

För ett år sedan bestämde Dag Palmcrantz och en vän att starta om. De började i Berlin, hyrde en liten lägenhet i hjärtat utav stadsdelen Kreuzberg och han började snabbt skriva egen musik vid sidan utav ett gemensamt projekt. Influenserna har varit främst från amerikansk blues/folk och Dag använder liknande teknik och spelstil som Woody Guthrie och Bob Dylan.

Mer info om Musik i Dalarna finns på www.musikidalarna.se.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Rulla till toppen