Livekarusellen – Sveriges största turné

Det är inget snack om saken. Studiefrämjandets Livekarusellen är med sina 600 deltagande band/artister och 400 spelningar utan tvekan Sveriges största turné! Helgen 18-19 januari snurrar säsongen 2013 igång i hela landet, från Skåne till Norrbotten.

Alla artister i Livekarusellen är garanterade minst tre spelningar var samt feedback från både publik och jurys. Alla är välkomna oavsett musikstil och erfarenhet.

Turnéperiod
Spelningarna äger rum hela våren toppat med de 16 distriktsfinalerna i början på maj samt en riksfinal på Kulturbolaget i Malmö den 25 maj. Variationen av musikstilar är stor. Allt ifrån tung metal till pop, hip hop och singer/songwriter finns representerat. Medelåldern hos artisterna ligger runt 20 år.

Tävlingsmomentet är en krydda
Livekarusellen är i första hand en turné för oetablerade artister i syfte att utvecklas som musiker och scenpersonligheter, men det finns också ett tävlingsmoment inbakat.

Det ger turnén en extra nerv och för de som går långt väntar fina priser. Vinnaren i riksfinalen får bl.a. en Sverigeturné om minst 16 spelningar, påtalar Daniel Forsberg, rikskoordinator för Livekarusellen.

Tidigare vinnare
Det här är sjätte året tävlingen är rikstäckande. Tidigare vinnare är Caveman Blues, Norrköping (2008), Safemode, Uppsala (2009), Clara Lindsjö, Uppsala (2010), State of Grace, Heby (2011) och Cupid Kidz, Lund (2012).

Om Livekarusellen
Livekarusellen, tidigare med namnet Rockkarusellen, anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar. Karusellen startade i Linköping 1987 och har sedan dess involverat tusentals band och artister över hela landet.

Scroll to Top