Little Jinder släpper ny video

I förra veckan premiär-visade SVT-bloggen PSL upp videon till Little Jinders senaste singel ”Whatever 4ever” följt av ett Musik Med-inslag på fredagen där man fick se Jinder framföra låten live. Samma fredag passade även P3 på att premiär-spela låten i Musikguiden. Igår onsdag släpptes singeln följt av remix av Lilla Sällskapet/Maskinen/Mash Up Internationals egna Mats Norman. Dubbelt upp av bra låtar!

Josefine ”Little” Jinder är en 25-åring som hoppade av gymnasiet och drog till England för att studera ljudteknik på Paul McCartneys musikskola The Liverool Institute for Performing Arts och gå på warehousefester i Manchester. Där formade hon sitt sound och fick tid att ägna sig helhjärtat åt låtskrivande. Samma år signade hon upp med Trouble & Bass Records (NYC) och fick ett internationellt genomslag med sin lågmälda elektroniska debut EP ”Polyhedron”, inspelad i sängen, med remixar från superstar-DJ’s som Drop The Lime och Ac Slater.

Året efter, 2009 kom genombrottet med låten ”Youth Blood”, en omedelbar undergroundhit som licensierades till Ministry of Sound, snurrade på P3, frontade NME’s Daily Download, blev nominerad till Rockbjörnens Myspacepris, hamnade på femteplats i snitch DJ’s top charts i Resident Advisor, fick en toppenrecension på pitchfork och hamnade på ett otal samlingsskivor.

Strax efter kom den lite svårare hitten ”Without You” följt av den basiga popdängan ”Keep On Dreaming”, som även den fick rotation på P3 direkt.

2013 bestämde sig Josefine för att ”flytta hem”, lämnar Trouble & Bass och teamar upp med Goldenbest Records i Stockholm för att släppa sitt debutalbum. Första albumsingeln Whatever 4ever är en glittrig electropoplåt ackompanjerad av en dansgolvsrökar-remix från Mats Norman samt en riktigt ungdomsromantiserande musikvideo. På skivan som släpps i sommar hörs framför allt Josefines egna produktioner men hon får också besök av superduon Up To No Good och Magnus Frykberg.

Scroll to Top