Lisa Nilsson släpper nytt album

lisa-nilssonDen 25 februari släpper Lisa Nilsson ett nytt album, ”Sambou Sambou”. Med gitarristen João Castilho från Rio och slagverkaren Sebastian Notini från Stockholm har hon spelat in en ny skiva i Rio de Janeiro. Denna gång med mer traditionell samba och bossanova på portugisiska blandat med klassiker på engelska, bland annat av Burt Bacharach och Henry Mancini.

Till skillnad från Lisas förra album ”Hotel Vermont 609” där översättningar till svenska stod i centrum har Lisa denna gång valt att behålla det portugisiska språket, ”eftersom det är sällsynt vackert och oöverträffat som rytmiskt sångspråk”.

Lisa Nilsson debuterade 1989 i Melodifestivalen där hon knep en fjärde plats och slog sedan igenom 1992 med albumet Himlen Runt Hörnet. Ett album som kom att sälja närmare en halv miljon exemplar och som dessutom belönades med inte mindre än 5 svenska och 2 danska Grammisar samt 3 Rockbjörnar. Lisa etablerade sig starkt över hela Norden under 90-talet med ”soul-pop på svenska”. Hon har sedan utvecklat sitt musicerande till att innehålla allt från jazz och visa till det brasilianska. Lisa skriver sånger på svenska och producerar sina skivor själv sedan 2001.

Albumreleasen följs av ett 20-tal spelningar runt om i Skandinavien med start i Göteborg den 19 mars. Efter den förra Brasilien-inspirerade turnén ”Hotel Vermont 609 med Banda Beleza” under 2006, där ett bejublat inslag i konserterna var att spela några brasilianska låtar endast på trio, väljer nu Lisa att göra fullängdskonserter i miniformat.

TURNÉPLAN
Mars
19 Göteborg, Nefertiti
20 Göteborg, Nefertiti
21 Malmö, Palladium
22 Vara, Konserthus
25 Stockholm, Fasching
26 Oslo, Rockefeller
27 Bergen, Ricks Teater
28 Stavanger, Hall Toll

April
2 Köpenhamn, Jazz House
3 Odense, Magasinet
4 Århus, Musikhuset
6 Helsingborg, Dunkers Kulturhus
9 Visby, Munkkällaren
14 Nyköping, Kulturum
15 Västerås, Sigurdsgatan 25
16 Helsingfors, Korjamuu
17 Åbo, Sigynsalen
18 Uppsala, Katalin

HEMSIDA
www.lisanilsson.se

Scroll to Top