Lisa Nilsson släpper jubileumsskiva

lisa-nilsson-2010

Nu sammanfattar Lisa Nilsson sin hittills 20-åriga karriär med albumet ”20 – En jubileumssamling”. Skivan tar oss med på en musikalisk resa med en av Sveriges främsta sångerskor och hennes många odödliga hits. På skivan finns även tidigare outgivet material och ny musik. Release den 16 juni.

Lisa Nilssons tolkning av ”Unforgettable”, en sång hon gjorde till sin på Prins Bertils begravning, ges för första gången ut på skiva och tillsammans med Andreas Mattson har hon skrivit den nya singeln ”I samma andetag” som spelas flitigt i P4. En av våra mest folkkära artister tänker ta sommaren i besittning. Låt hitkavalkaden börja!

Lisa Nilsson debuterade med den engelskspråkiga skivan ”Lean on Love” 1989 och därefter följde ytterligare ett album på engelska – ”Indestructible”. Det stora genombrottet kom dock 1992 när Lisa bytte språk till svenska och släppte ”Himlen runt hörnet”, med texter av Mauro Scocco och produktion av Johan Ekelund. Skivan sålde i närmare en halv miljon exemplar över hela Norden och belönades med fem Grammispriser.

1995 gav Lisa Nilsson ut ytterligare ett succéalbum tillsammans med Scocco/Ekelund; ”Till Morelia”. I och med det etablerade hon sig som en av 90-talets absolut största svenska artister.

Efter den enorma succén med ”Himlen runt hörnet” och ”Till Morelia” tog Lisa en välbehövlig paus och när hon återvände några år senare var det med egenkomponerad musik för första gången. 2000 kom ”Viva” och året därpå ”Små rum”.
2004 reste Lisa Nilsson till Brasilien för att söka ny inspiration. Där fann hon inte bara inspiration utan även nya spännande musiker att jobba tillsammans med. Resultatet hör vi på ”Hotel Vermont 609” från 2006 och ”Sambou Sambou”, som kom 2009.

Tracklist:
I samma andetag (ny låt)
Allt Jag Behöver / Regn I Rio
Mysteriet Deg
Wave
Viola
Vad du ser är vad du får
It’s Easy
Varje Gång Jag Ser Dig
Du (Öppnar Min Värld)
Långsamt Farväl
Himlen Runt Hörnet
Handens fem fingrar
Små rum
Tror På Dig
Säg det igen
En Kort En Lång
Unforgettable (Live, tidigare outgiven)

Turnédatum
7 juli – Sundsvall, Gatufesten
10 juli – Nyköping, Nävekvarns Folkets Park
12 juli – Sövde, Sövde Amfiteater
18 juli – Bollnäs, Freluga Trädgårdsscen
23 juli – Norge, Rudshøgda, Prøysenfestivalen
24 juli – Finland, Mariehamn, Rockoff festivalen
30 juli – Hässleholm, Hovdala Slott
31 juli – Falkenberg, Stålboms konditori
5 aug – Tofta Gård, Ellös
10 aug – Stockholm, Stockholms Kulturfestival
14 aug – Göteborg, Göteborgskalaset
19 aug – Finland, Helsingfors
20 aug – Finland, Helsingfors
21 aug – Finland, Åbo
22 aug – Finland, Tavastehus
26 aug – Malmö, Malmöfestvialen
27 aug – Västerås, Summer in the City
28 aug – Kramfors
29 aug – Umeå, Idunteatern
30 aug – Luleå, Kulturens Hus

Scroll to Top