Lisa Miskovsky och Norlie & KKV till Stockholm Pride

lisa-miskovsky-2012

Med 100 dagar kvar till festivalstart kan nu Stockholm Pride stolt presentera två av årets artister; Melodifestivalsfinalisten och svensktoppsettan Lisa Miskovsky och Sveriges just nu hetaste duo Norlie & KKV. Stockholm Pride pågår mellan 31 juli – 4 augusti.

Lisa Miskovsky är en av Sveriges största artister. Hon fick sitt stora genombrott med singeln ”Driving One of Your Cars” 2001 och har sedan dess hunnit släppa fyra album, sälja mer än 200 000 skivor, fått guld och platinaskivor, toppat albumlistan och mottagit fem Rockbjörnar och två Grammis. Hon har också turnerat runt Sverige och Norden flera gånger, samarbetat med Jocke Berg (Kent) och In Flames, skrivit låtar åt Backstreet Boys, Abalone Dots och Cookies N Beans och skrivit ledmotivet till datorspelet The Mirrors Edge som lanserades runt världen 2007.

I våras tog sig Lisa Miskovsky direkt till final i Melodifestivalen 2012 med låten ”Why Start A Fire”, samma låt som just nu ligger etta på Svensktoppen.
Jag ser fantastiskt mycket fram emot Pride. Stämningen, kärleken, publiken. Jag längtar efter er redan!, säger Lisa Miskovsky som spelar på Stockholm Pride den 1 augusti 2012.

Norlie & KKV är en av Sveriges hetaste artister just nu. De har gjort en kometkarriär under med sin smittsamma och pop-inspirerade hiphop. Singeln ”Tröjan du hatar” är en av de mest lyssnade låtarna på Spotify, med en andraplats som bäst. Singeln han över 1 miljon views på YouTube och har sålt dubbelplatina, precis som föregångaren ”När jag går ner”. Norlie & KKV är just nu aktuella med sin nya singel ”Där jag hänger min hatt” som spås bli en av sommarens största hits. Norlie & KKV är en duo bestående av Sonny ”Norlie” Fahlberg och Kim ”KKV” Vadenhag och spelningen på Stockolm Pride, den 4 augusti, blir duons första.

Med 100 dagar kvar till vi drar igång nordens största Pridefestival är det extra kul att nu kunna gå ut och börja släppa delar av det fullspäckade program vi kommer att ha i år. Jag längtar redan till att få se både Lisa och Norlie & KKV i sommar, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.

Sedan tidigare är det klart att Lena Philipsson gör årets Pridelåt ”Du följer väl med?” och uppträder på Paradengalan den 4 augusti, att den traditionsenliga Schlagerkvällen hålls torsdagen den 2 augusti och att Mona Sahlin och Birgitta Ohlsson inviger festivalen.

Lisa Miskovsky spelar i Pride Park på invigningsdagen den 1 augusti 2012. Norlie & KKV spelar i Pride Park på Paradengalan den 4 augusti 2012.

Rulla till toppen