Lisa Ekdahl blandar svenskt och engelskt på turné

lisa-ekdahl

Lisa Ekdahl – aktuell med albumet ”Give me that slow knowing smile” som just nu gör succé i bland annat Frankrike, Schweiz, Spanien och Portugal – hade länge en bestämd åsikt. De svenska, klassiska låtarna skulle sjungas på hemmaplan, de engelska låtarna i övriga länder. Nu, lagom till höstens turné, har hon ändrat sig.

– Jag ser fram emot att turnera här hemma, säger Lisa. Under året som gått har vi spelat i Europa och då blir det aldrig svenskt material. För första gången tänker jag blanda ihop mina två karriärer, den svenska och den utländska. Jag har aldrig velat göra det tidigare. Det har helt enkelt känts fånigt, fråga mig inte varför.

Lisas svenska framgångar känner alla till. Hennes utländska, framför allt i Frankrike och Portugal där hon närmast är gigantisk, kanske inte är lika kända.
Turnén i höst kommer därför att kunna betraktas som något av ett ”best of Lisa Ekdahl”. Den 1 oktober drar höstturné i gång. Det blir fem stopp på vägen, och det första görs på Katalin i Uppsala.

Publiken möter Lisa samt hennes två musiker Mathias Blomdahl (även producent för ”Give me that slow knowing smile”) och Tomas Hallonsten. Få musiker. Men stort sound. Scenen kommer att vara fullsmockad av instrument, med allt från akustiska och elektriska gitarrer till en Hammondorgel och en Vibraphonette.

TURNÈINFO:
1.10 Uppsala, Katalin & All That Jazz
2.10 Västerås, Sigurdsgatan 25/Intiman
3.10 Malmö, Babel
7.10 Göteborgs Konserthus
16.12 Stockholm, Cirkus

BILJETTINFO:
Biljetterna släpps den 28 augusti. Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top