Linkin Park släpper nytt album i september

linkin-park-2010

Det Los Angeles-baserade rockbandet Linkin Park släpper äntligen sitt efterlängtade sjätte studioalbum. Albumet har fått namnet 10 Thousand Suns, första singeln heter The Catalyst, den premiärspelades på radio igår.

Enligt Linkin Park har de inte gjort ett regelrätt album, de har plockat sönder sitt band till grunden och byggt upp det igen med ett helt nytt sound.
We didn’t know if any of those unorthodox ideas could be incorporated into a traditional album, but we knew we didn’t want our next album to be predictable, säger Linkin Park om kommande albumet.

De sex man starka bandet gick tillbaka till sina rötter och spelade in 10 Thousand Suns i samma studio som debutalbumet Hybrid Theory.
Bandet la ut ljudfiler på Myspace så att fansen kunde göra egna remixer av The Catalyst. Det vinnande bidraget kommer från Polen och kommer nu att vara med på albumet, remixen hör ni här.

Alla bandmedlemmar röstade för att ta ut svängarna rejält på detta album och skapa något helt oväntat och nytt. Helt utan tanke på radiospelningar och kommersiella baktankar gick de in i studion för att skapa ett nyskapande album som ändå har det karaktäristiska Linkin Park soundet. Linkin Park blev nyligen utnämnda till det största alternativa rockbandet detta deccennie av Billboard. Under de senaste fem åren har de sålt ca femtio miljoner album, släppt ett pärlband av hitsinglar och vunnit ett par Grammy Awards. De har skaffat sig en stark fanbase med flera miljoner fans över hela världen.

Linkin Park är:
Chester Bennington (sång)
Mike Shinoda (sång, gitarr, keyboard)
Joseph ”Mr. Hahn” Hahn (DJ)
Rob Bourdon (trummor)
Dave ”Phoenix” Farrell (bas)
Brad Delson (gitarr)

Scroll to Top