Lindsey Stirling till Sverige i januari

YouTube-sensationen Lindsey Stirling är kanske den första – och enda – konstnär i världen som blandar klassisk violin, modern dans och … The Legend of Zelda?! Hon började som en klassisk utbildad violinist som genom att hon tog sin klassiska skolning in i dub-step-beatet snabbt blev ett YouTube-fenomen och därefter även en uppmärksammad finalist i tv-programmet America’s Got Talent.

Lindsey komponerar koreograferade violinuppträdanden som är sammanslagningar av unika violin-stylings och elektroniska dub-step-beats med modern dans. 2007 startade hon sin YouTube-kanal Lindseystomp som idag har över 173
miljoner totala visningar. Tidigare i höstas släppte hon sitt självbetitlade debutalbum som öppnas upp med hennes största framgång hittills – Crystallize. Hon har redan sålt över 300.000 låtar via iTunes, flera av vilka hamnat på topp 100 på den elektroniska topplistan.

Lindseys unika twist med klassiska tolkningar av videospelsteman som The Legend of Zelda och Skyrim har lett till att hon spelat på allt från gigantiska videospelskonvent till anrika Webster Hall i New York. Efter spelningar runt om i världen kommer hon för första gången till Sverige för en spelning på Studion i Kulturhuset i Stockholm den 26 januari.

Konsertdatum:
26 januari 2013, Studion / Kulturhuset, Stockholm

Mer information om Lindsey Stirlings Sverige-spelning

Rulla till toppen