Lindsey Stirling och James McCartney till Bråvalla Festival

Idag är vi glada att kunna välkomna James McCartney till Norrköping och Bråvalla Festival i sommar. Sonen till en av vår tids mest framgångsrika kompositörer och textförfattare har tacksamt nog smittas av pappa Pauls guldgener och med releasen av debutalbumet framför sig visat att känslan för ett fantasirikt popsmideri mycket väl kan sitta i blodet.
Dessutom välkomnar vi YouTube-sensationen Lindsey Stirling, den första – och kanske enda – konstnär i världen som blandar klassisk violin, modern dans och … The Legend of Zelda?!

Efter ett bejublat framträdande i Late Show With David Letterman förra året med hiten Angel fick världen upp ögonen på riktigt för James McCartney – erkännandet som en artist att räkna med i framtiden kom som en bonus. 2012 var onekligen året som presenterade honom för internationell framgång och vägen för James McCartney leder nu mot en spännande fortsättning under 2013. I maj står han redo för att släppa lös debutalbumet Me och ge sig ut på en omfattande USA-turné – men inte utan ett välkommet besök i Norrköping i juni som avstickare förstås.

Lindsey Stirling började som en klassisk utbildad violinist som genom att ta sin klassiska skolning in i dub-step-beatet snabbt blev ett YouTube-fenomen och därefter även en uppmärksammad finalist i tv-programmet America’s Got Talent. Lindseys unika twist med klassiska tolkningar av videospelsteman har lett till att hon spelat på allt från gigantiska videospelskonvent till anrika Webster Hall i New York. Efter spelningar runt om i världen gjorde hon i januari en utsåld succékonsert i Stockholm och i sommar är tiden inne för henne att komma tillbaka och erövra den svenska festivalscenen.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop mfl. Fler akter tillkommer.

Rulla till toppen