Linda Pira, Stor & TBS på vårturné

18 januari – Göteborg, P3 Guld
7 februari – Stockholm, Fasching
13 februari – Åre, Bygget
14 februari – Sälen, HC Nightclub
15 februari – Lund, Mejeriet
7 mars – Norrköping, Puls Nattklubb
14 mars – Linköping, Backstage
15 mars – Luleå, Minus 30 grader
22 mars – Malmö, Babel
2 maj – Örebro, Frimis
Fler datum tillkommer

Grammis och P3 guld-nominerade Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers ger sig ut på turné. Redan på lördag tar turnén avstamp med ett framträdande på P3 guld-galan.

LINDA PIRA
Om man slår ihop 2013 års alla superlativ som östs över Linda Pira till en hög så når vi med lätthet toppen av Mount Everest. Med The Salazar Brothers och Redline i ryggen tar hon den svenska hiphopen till nya jaktmarker där hon fäller allt vilt med några sjuka rim. Lyssna på ”Bang Bang” och låt ryggraden vika sig som den aldrig gjort förr. Under hösten sände SVT Play dokumentärserien ”Linda Pira – som du inte visste om”.
Linda Piras debut-EP som släpptes 2013 ”Matriarken” har hyl- lats av en enig kritikerkår och kammade hem tre Grammis- nomineringar: Årets nykomling, Årets artist och Årets Hiphop/ soul – med all rätt! Singlarna ”Knäpper mina fingrar” och ”Eld blir glöd” har båda gått varma på radion.

STOR
När Stors andra album ”Nya Skolans Ledare” kom 2009 skrevs den svenska rapkartan om omedelbart. 2013 släpptes ”Shere Khan XIII” med låtar som ”Stolthet” och just ”Rom & Kush”. Stor är Gram- mis-nominerad i tre kategorier Årets album, Årets textförfattare och Årets hiphop/soul. Han har också kammat hem en P3 Guld-nominering för Årets hiphop/soul.

THE SALAZAR BROTHERS
Som en institution inom den svenska hiphopen har The Salazar Brothers enormt stor cred. Från de tidiga åren med Latin Kings via grundandet av viktiga Redline Records vidare till producentstolen har de både skapat historia och blivit Grammis-vinnare. The Salazar Brothers jobbar även som Dj’s, driver förlag, skivbolag och studio. De är en av de viktigaste kuggarna i svenskt musikliv. I år är Masse nominerad till en Grammis för Årets kompositör, och Masse och Salla är tillsammans nominerade som Årets producent.

Rulla till toppen