Linda Lundqvist släpper ny musik

Av Redaktionen
Mar 13th, 2013
0 Kommentarer
693 Views

Linda Lundqvist är en glad sångerska och gitarrist från den svenska södern och närmare bestämt från Staffanstorp i Skåne och regionens allsångsdrottning.

Hon är högaktuell med eget nytt material och först ut är låtarna The Best In Me och Today,s The Day. Dessa släpps digital runt om i världen under april 2013 och nyligen hade hennes nya musik video världspremiär

Med sann spelglädje och många publikmöten har hon i snart 20 år musicerat runt och att fånga ögonblicket är hennes ton på scen. Efter musikutbildningen i Malmö och med studier sidan av hos den duktige gitarr pedagogen Göran Söderkvist började Linda frilansa direkt både i Sverige och utomlands, ständigt hittas nya idéer som många har förverkligats.

Humor, skönsång, country toner, vispop och teatraliska inslag blandas på resans gång. Som liten flicka i Lund fascinerades hon av musiklivet och fick hänga med i en högtalarlåda då hennes far spelade upp till dans. Revyartisten Nils Poppe var släkting till Lindas farfar och på den sidan musicerade alla.

Sköna Bönor och Änglarna är två aktiva duos som Linda ingår i, båda medverkade på samma platta som Mikael Wiehe, Timbuktu, Ale Möller och Peps Persson där Linda sjöng o körade. Som allsångsledare i Allsångståget är Linda varmt uppskattad av sin publik och drar välbesökta folkparker och städer runt på somrarna tillsammans med bandet. – Det är härligt att sjunga tillsammans, säger Linda som har mestadels medelålders personer i publiken på allsången.

Sidan av hennes musicerande har hon alltid inspirerat barn och ungdomar, både genom musikteater-produktionen Systrarna Sol som sändes i Tv 4 och som Musik/Teaterlärare. Två skivor med böcker har släppt: Systrarna sols resa på Jorden och Rytmiska sånger.

De unga är vår framtid och jag trivs bland dem, de ger oss hopp och kunskap om morgondagen och vi får veta att vi lever med historien, säger Linda.

Linda har bla. medverkat på Baltic Song Contest, Malmöfestivalen, Studioinspelningar, Radio, Tv, som konferencier, Invigt bla IKEA, uppträder på Hilton, Örenäs slott, Hipp, Rederier, kyrkokonserter mm. 100-120 spelningar genomförs/år

Som frontfigur är Linda närvarande och ger mycket av sej själv och sin klara stämma på scen. Uttrycket står främst och publiken är nära.

Det finns en uppsjö av fina musiker att samarbeta med här i söderns Sverige och det är härligt att kunna krydda giggen ibland, en spicy Violonist, eller 1 dl bluestrummis, 2 tsk jazzpianist eller en chilensk Gitarrvirtuos, allt efter tycke och smak och vad noterna bjuder.

Det är tamejfan en Ynnest att få arbeta med sitt musikaliska uttryck, säger hon.

Håll utkik efter Linda som kommer att bli nästa country-drottning i Sverige.

Kommentering är stängd