Lily Allen till Peace & Love

lily-allenBrittiskan Lily Allen gör i sommar endast en spelning i Skandinavien och hon gör den på Peace & Love-festivalen. Tillkommer i detta släpp gör även bland annat Julian Casablancas, Johnossi, The Cribs, med legenden Johnny Marr på gitarr, Familjen och Anna von Hausswolff.

Lily och Julian kommer att höja temperaturen ännu mer. Den artistuppställning vi har så här långt är utan tvivel den fetaste vi någonsin haft, säger presschef Ronny Mattsson.

Lily Allen (UK) slog igenom med buller och brak 2006 med singeln ”Smile”, från det prisade albumet Alright, Still. Den unge Lily blev snabbt en förebild och symbol för starka kvinnor som gjorde musik på sitt eget sätt. Lilys musik präglas av en lekfullhet och hon hoppar friskt mellan genrer som grime, pop, rock, ska, R&B och electropop.
Andra albumet It´s Not Me, It´s You kom 2009 och Peace & Love är mycket stolta över att som enda festival i Skandinavien kunna presentera en av de senaste årens finaste artister.

Julian Casablancas (US) slog tillsammans med The Strokes igenom monumentalt i början av 2000-talet och influerade starkt såväl mode- som musiklandskapet världen över. I höstas släppte han det hyllade soloalbumet Phrazes For The Young och gör i sommar den enda festivalspelningen i Sverige på Peace & Love.

Johnossi ersatte med kort varsel The Kooks på Peace & Love i somras och gjorde så bra ifrån sig att alla vill se dem igen. De bildades 2004 och släppte året efter den numera nästan klassiska självbetitlade debuten och gjorde sig snabbt ett namn live. I höstas vann de bland annat pris som Årets grupp på P3 Guld-galan och inom kort är det dags för den explosiva duons tredje album Mavericks.

The Cribs (UK) är ett lo-fi/indierockband med fyra album i ryggen, varav det senaste Ignore the Ignorant från 2009. De startade samtidigt som The Libertines och har uppmärksammats internationellt och samarbetat med medlemmar från Sonic Youth, Modest Mouse och Franz Ferdinand. 2008 blev Johnny Marr medlem i bandet. Denne grundade bland annat de legendariska The Smiths.

Familjen är svensk electropop och artistnamnet för skånske Johan T Karlsson. Med låten och albumet Det snurrar i min skalle satte han rejäl fart på de svenska dansgolven och mottog även en grammis för bästa svenska musikvideo. Familjen har varit förband till Kent och medverkar även som gästartist på deras skiva Röd. I maj kommer det andra efterlängtade albumet Mänskligheten.

Klara för festivalen är nu även: Thomas Di Leva, Invasionen, Anna von Hausswolff, Carl Norén, X-Alfonso (CU), Babian, Theresa Andersson, Cryonic Temple, Oholics och Adam Heldring.

Scroll to Top