Lillasyster släpper nytt album ”Stormtrooper Boombox”

Idag släpper Lillasyster sitt efterlängtade 6:e studioalbum ’Stormtrooper Boombox’, som också är deras första helt på engelska. Albumet är producerat av Ian-Paolo Lira och innehåller ett flertal låtar skrivna av bandet själva tillsammans med andra låtskrivare som Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakob Redtzer, Isak Hallén, Thomas G:son, Emma-Lee Andersson och David Strääf.

Hårdrocksbandet Lillasyster släpper nytt album - Stormtrooper Boombox

Ett händelserikt år för Lillasyster

De senaste åren har varit händelserika för bandet, trots pågående pandemi. Bandet har hunnit med att göra tio nationella TV-framträdanden, varav det senaste var i Musikhjälpen. Dessutom har de deltagit i Melodifestivalen två år i rad, med avancemang till semi-final båda gångerna. Bandet har också haft framgångar med hitlåtarna Pretender (9,9mn streams) och Till Our Days Are Over (4,2mn streams), samt släppt sex singlar till.

Musikvideon till albumets fokuslåt ”The Last Song”

Som grädde på moset så släpps idag även musikvideon till albumets fokuslåt ’The Last Song’. I videon ställer bandet det berömda hårdrocksskåpet på plats i klassiskt Lillasyster-manér och levererar tunga riff tillsammans med melodier och lyrik levererad av Martin Westerstrands unika röst.

Ett album skapat under pågående pandemi

Att skapa ett album under en pågående pandemi kan vara en utmaning, men Lillasyster har visat att det är möjligt. De har använt sig av modern teknologi för att kunna samarbeta med låtskrivare och producenter från olika platser och skapa en platta som de är stolta över.

Ett måste för fans av hårdrock och melodisk metal

’Stormtrooper Boombox’ är ett måste för fans av hårdrock och melodisk metal. Albumet erbjuder ett brett spektrum av låtar med tunga riff, melodiska refränger och Martin Westerstrands unika röst. Lillasyster har verkligen lyckats med att skapa ett album som kommer att imponera på både deras tidigare fans och nya lyssnare. Albumet är fullt av energi och känsla, och visar på bandets musikaliska mognad och utveckling. Med ett spännande mix av hårdrock och melodisk metal, kombinerat med Martin Westerstrands unika röst och låtskrivarnas skicklighet, är ’Stormtrooper Boombox’ ett album som garanterat kommer att imponera på både deras tidigare fans och nya lyssnare. Var inte sen att kolla in Lillasysters senaste album, det är verkligen värt att lyssna på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen