Lidköpings FolkFest laddar upp på Facebook

folkfest-logga

Musikfestivalen FolkFest i Lidköping laddar för en riktig fest i sommar. Och festen kan börja hemma hos dig. På Facebook har FolkFest nu utlyst en tävling där den bästa förfesten till FolkFest får besök av självaste värdbandet för festivalen, Eileen.

Det är den nionde juli som en två dagars musikfestival går av stapeln i Folketspark i Lidköping, och det är bandet Eileen som tillsammans med bland annat Cookies n beans och Räfven bjuder in till en två dagar lång musikfestival. Festivalgeneral Mikael Ingebäck berättar:

Med FolkFest vill vi i Eileen ge tillbaka av energin och glädjen vi får av publiken på våra spelningar, det är en fest för folket. Då känns det naturligt att börja festen med förfest hemma hos någon besökare.

Det är på FolkFests Facebooksida man kan läsa om tävlingen. I korthet går tävlingen ut på att det blir en massa förfester runt om i Lidköping den nionde juli. Av de förfesterna som läggs ut på Facebook kommer Eileen att välja ut en fest som de kommer och spelar på.

FolkFest är mer än bara musik, det är stämning, mat, dryck, gemenskap och kärlek. Och det är precis vad vi kommer leta efter när vi väljer ut vilken FörFest vi kommer spela på. Sen är det ingen hemlighet att det är roligare att spela för femtio personer än fem personer, så antalet deltagare kommer också vara något vi tittar på, berättar Mikael vidare.

Tävlingen kommer avgöras veckan innan FolkFest går av stapeln och vinnaren kommer meddelas på eftermiddagen innan klockan fyra den nionde juli. Läs hela tävlingsreglerna på FolkFests Facebooksida.

Det bästa med den här tävlingen är att det inte finns några förlorare, alla får en trevlig förfest och så ses vi allihop på FolkFest, avslutar Mikael Ingebäck.

2010 är premiäråret för Eileens FolkFest i Lidköping, en årlig musikfestival med Lidköpingsbandet Eileens rockiga tolkningar av Irländsk folkmusik i centrum. I år har Eileen bjudit in säckpipor och musikkollegor som spelar allt från country till folkpunk.

Hemsida
www.folkfest.se

Rulla till toppen