Liam Gallaghers nya band släpper debutalbum

beady-eyeLiam Gallaghers nya band Beady Eye släpper sitt debutalbum i Skandinavien och Finland i samarbete med Cosmos Music Group den 28 februari.

Fredrik Ekander, VD Cosmos Music Group: “Vi är glada att medlemmarna i bandet och management ville fortsätta det samarbete vi inledde med Oasis 2008. ”Different Gear, Still Speeding” är ett makalöst bra album med 13 starka spår, mycket energi och starka melodier”.

Beady Eye består av Liam Gallagher, Andy Bell (gitarr) och Gem Archer (gitarr) samt trummisen Chris Sharrock, samtliga med i sista uppsättningen av Oasis. Albumet producerades av Steve Lillywhite (U2, Morrissey, La’s m.fl) i RAK Studios i London sommaren 2010.

Albumet spänner från rå rock’n’roll till klassisk pop, från den Jerry Lee Lewis/Stones-inspirerade ”Bring The Light” till ”For Anyone” med sitt eko av Beatles till ”The Roller” som för tankarna till T.Rex glamrock. Första livstecknet från bandet var låten ”Bring The Light” som släpptes som en gratis download i november 2010. Låten laddades ner över 110.000 gånger och den tillhörande musikvideon har över 750 000 visningar på YouTube.

Den efterföljande singeln är ”The Roller”, vars musikvideo släpptes så sent som för en vecka sedan och har redan lyckats röna stort intresse med sina 300 000 visningar på YouTube. Singeln skickas till radio i veckan.

“Musiken, det handlar om musiken, vi kunde alla ha suttit hemma efter att Oasis splittrades men vad är meningen med det? Vi hade ett par veckor ledigt och sedan gick vi in i studion. Vi är musiker, det är vad vi sysslar med, det är så vi definierar oss själva”. (Andy Bell)

Rulla till toppen