Leonard Cohen till Sverige i sommar

Förra året besökte poeten och singer-songwritern Leonard Cohen Göteborg med Old Ideas World Tour till kritikerkårens och publikens stora förtjusning. Nu är det dags för ett nytt Sverigebesök men denna gång tar konserten plats på nordligare breddgrader. Det är med stor ära vi välkomnar Leonard Cohen tillbaka för en laddad spelning i Ericsson Globe Arena den 15 augusti!

Leonard Cohen står under sitt sjätte decennium som verksam och framgångsrik artist på toppen av sin karriär och är tveklöst en av de största singer-songwriterna genom tiderna. Albumet Old Ideas gick direkt upp i topp på försäljningslistor runtom i världen och är Cohens kommersiellt sett mest lyckade skiva någonsin.

Leonard Cohens status som geniförklarad legend är ett resultat som genom åren har växt fram lika mycket på grund av hans litterära och musikaliska talang som för hans personlighet. Med en lågmäld ödmjukhet har han alltid lyckats förmedla starka känslor och med rätta framställts som en antites till den högljudda exhibitionism som annars dominerar musikbranschen. Cohens stora inflytande och betydelse som textförfattare och musiker är svår att överskatta. Intresset för den kanadensiska poeten med sina oförglömliga sånger är enormt och hans senaste världsturné besöktes av 2 miljoner människor.

Konsertdatum:
15 augusti 2013, Ericsson Globe, Stockholm.

Biljetter:
Biljetterna släpps den 1 mars. Biljettpris 525 till 950kr + serviceavgift. Säljs via www.ticnet.se, 077-170 70 70, alla Ticnet-ombud samt via www.globearenas.se, 077-131 00 00.

Scroll to Top