Lena Philipssons Pride-låt ute idag

lena-philipsson-pride-2012Idag släpps årets officiella låt för Stockholm Pride ”Du följer väl med? (Soundfactory Pride Remix)” digitalt. Den görs av Lena Philipsson i en specialmixad Prideversion av Emil ”SoundFactory” Hellman.

Lena Philipsson kommer framföra ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)” och ytterligare några låtar på Paradgalan den 4 augusti i Pride Park, Tantolunden. Sist Lena Philipsson spelade på Stockholm Pride var 2008
Det ska bli kul att återigen få möjlighet att spela inför denna fantastiskt extatiska publik. Och jag tycker självklart att det är kul att Stockholm Pride gillar min nya låt så mycket att de vill ha den som årets Pridelåt, säger Lena Philipsson.

”Du följer väl med?” är skriven av Mange Schmidt, Michelle Leonard, Nalle Ahlstedt och Jaakko Salovaara och producerad av Peter Boström, som ligger bakom Loreens Eurovisionvinnare ”Euphoria”.

Nu är det också klart att Balettakademien, för första gången tar fram en officiell dans till årets Pridelåt ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)”. Det är Malin Wiskari och Cissila Adeyemi som har gjort koreografin och genom en instruktionsvideo på nätet, flyers, bilder, happenings och workshops ska dansen spridas under Stockholm Prideveckan. Lagom till Paraden och Paradgalan kommer Pridepubliken kunna göra dansen till ”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)” tillsammans.
Temat för Stockholm Pride 2012 är ”Tillsammans”. För mig personligen betyder det glädje och styrka! Man blir stark av att man är många, och man blir glad av att dansa! Därför ville vi skapa en dans så enkel att alla kan dansa den, och så maffig att effekten av att vara många tillsammans blir slående, säger Malin Wiskari, Balettakademien

”Du följer väl med? (SoundFactory Pride Remix)” släpps digitalt idag på Spotify & iTunes – och kommer att släppas i en limiterad fysisk upplaga endast tillgänglig att köpa på Stockholm Pride. Originalversionen av ”Du följer väl med?” finns på Lena Philipssons nya skiva ”Världen Snurrar”.

Stockholm Pride 2012 pågår mellan 31 juli – 4 augusti. Biljetter går att köpa på Ticnet.

Köp Du följer väl med? (Soundfactory Pride Remix) på iTunes >>

Rulla till toppen