Lee Ranaldo and The Dust intar Södra Teatern 8 april

ranalda

När hurrikanen Sandy drog in med full kraft över Manhattan i oktober 2012, var det för många människor som att uppleva jordens undergång. Sångaren, girarristen och multikonstnären Lee Ranaldo, (kanske mest känd som en av grundarna till rockbandet Sonic Youth och utsedd till en av världens bästa gitarrister), var en av dem som kom lindrigt undan. Men, under en veckas tid var han och hans familj utan både el, vatten och värme.

Då plockade Ranaldo fram sin akustiska gitarr och låtarna som kom till under denna osäkra och postapokalyptiska period mynnade ut i ett av förra årets bästa album, ”Last Night On Earth”. Och även om det från början var tänkt att bli en lågmäld akustisk EP, blev så inte riktigt fallet.

Istället blev uppföljaren till Ranaldos album ”Between The Times & The Tides” från 2012 både längre, mörkare och intensivare, med djupt personliga och poetiska texter. Samt att Ranaldo den här gången har med sig bandet The Dust, som består av vännerna Steve Shelley (Sonic Youth), Alan Licht and Tim Luntzel.

Just eftersom många av låtarna har tagits fram genom jammande med akustisk gitarr, är låtarna på ”Last Night On Earth” som gjorda för att upplevas live. Den 8 april har du chansen att höra Lee Ranaldo and The Dusts mer bandorienterade sound då de kommer till Stockholm och Södra Teatern.

Entré: 210 kr (inklusive serviceavgift)
Åldersgräns: 18 år
Dörrarna öppnas 20:00, på scen 21:00.

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=TPBFyjmLGk8
Web: http://www.leeranaldo.com
Facebook: https://www.facebook.com/leeranaldoandthedust

Scroll to Top