Le1f och Heems till Stockholm

Som frontmännen för labeln Greedhead Music står Le1f och Heems tillsammans med andra New York-rappare som tex Mykki Blanco i täten för den nya generationen artister som utforskar hip-hopscenen på ett kontroversiellt och otroligt nyskapande sätt, och som inte låter sig påverkas av andra inom samma genre.
Le1f släppte sin debut-mixtape Dark York under förra året och omnämns oftast med prefixet ’wunderkid rapper’ då han fullkomligt spottar ur sig mörka, skitiga och dansanta beats på ett extremt dekadent, excentriskt och talangfullt sätt. Dark York innehåller hans största framgång hittills – låten Wut – som tillsammans med videon visar på Le1fs otroligt kraftfulla personlighet som nästan spricker ut ur skärmen. I måndags kom nya mixtapen Flyzone.
Heems är främst känd för att vara en av frontmännen i den nyligen splittrade hip-hop gruppen Das Racist. Trion som skapat stor uppmärksamhet för deras kontroversiella stil – genom att använda sig av humor och akademiska referenser har de förmedlat sin samtida och provocerande syn på politiska uttalanden, gärna på ett sätt som går emot dagens sociala konventioner och sätt att uttrycka sig. Under 2012 släppte Heems sina första mixtapes under eget namn – Nehru Jackets och Wild Water Kingdom. Båda i typisk Heems-stil med en ständigt närvarande ilska och cynism över dagens samhälle väl förpackade i mjukare lite mer laidback beats.

Konsertdatum
8 mars – Debaser Medis, Stockholm

Le1f och Heems i Stockholm

Scroll to Top