Lasse Stefanz samarbetar med Jerry Williams

lasse-stefanz-2010

Lika säkert som att det blir sommar varje år, hur tröstlöst det än känns i april månads snålblåst, vet man att det kommer ett album från Lasse Stefanz varje försommar. Lagom till att grillen invigts, motorcykeln servats och slätterna i Göinge översållats med tussilago levererar alltid Sveriges utan motstycke största dansband en ny klassiker.

I år heter albumet Texas, och ser ut att bli bandets största succé på flera år. Redan på förhandsbokningarna har Lasse Stefanz sålt makalösa platina (över 40 000 exemplar) och visar återigen var skåpet ska stå. För detta är ett band som åkt miltals på vägarna för att spela för sina fans, och nog har de bland Sveriges mest lojala fans alltid.

Bandet själva säger att:
”Vi är så oerhört tacksamma för att våra goa fans stöttar oss som de gör! De kommer till spelningarna, de köper våra skivor och den härliga responsen vi får gör ju att man vill fortsätta år efter år. Och en stor eloge till alla skivhandlare där ute!”

Lasse Stefanz drog igång turnébussen 1967, och de visar inga som helst tecken på att sakta ner. De förnyar ständigt sin liverepertoar med oväntade hits och för varje album söker de nya samarbetspartners. På Texas gästas de av Anne Nørdsti i duetten Fredagskväll och albumet avslutas av ett fantastiskt vokalmöte när Olle Jönsson och Jerry Williams tar sig an Shake A Hand – en blivande klassiker!

Sveriges dansbandsprofil nummer ett, Bert Karlsson, säger såhär om bandet:
”Lasse Stefanz makalösa framgångar bygger på att de hållit fast vid sin tydliga stil genom åren. De är till etthundra procent genuina i sin genre vilket inger respekt och som bevisas i samarbeten med artister som Plura och nu Jerry Williams. Det är bara att gratulera och lyfta på hatten!”

Lasse Stefanz är:
Olle Jönsson – Sång
Christer Ericsson – Gitarr
Anders Pettersson – Keyboard, dragspel, kör
Lars Sigfridsson – Bas, sång
Hans Sigfridsson – Gitarr, saxofon, kör
Gunnar Nilsson – Trummor

Rulla till toppen