Lasse Stefanz säljer platina

lasse-stefanz

Stor, större, störst. Så skrevs det i en tidigare pressrelease och såhär i efterhand kan det konstateras att det var fel.

Lasse Stefanz är störst, större än så – och megastora. Nya albumet Truck Stop släpptes igår 3 juni och det skeppas till butik häpnadsväckande siffror: över 40 000 album!

Truck Stop heter alltså det nya alstret som släppts via Mariann/WMS 3 juni och såhär 22 guldskivor senare i karriären vågar vi spå att här kommer ännu en till. 14 låtar, alla omsorgsfullt utvalda för att passa bandets unika, countrydoftande dansmusik. Svante Persson har med mycket lyckat resultat producerat de senaste tre albumen, och även denna gång har bandet valt att överlämna producentstolen åt honom. Albumet är tvåspråkigt, och innehåller bland annat två av Lasse Stefanz mycket populära livenummer men som tidigare inte förevigats på skiva: Clap Your Hands And Stamp Your Feet samt Jambalaya. Detta till Lasse Stefanz fans stora lycka, det har sedan länge funnits önskemål från publiken att bandets versioner av låtarna borde spelas in.

Självklart fortsätter man det uppskattade samarbetet med Tomas G:son som låtskrivare – denna gång heter bidraget Ge mig mer, en äkta uptempolåt i Lasse Stefanz-anda.

Förra årets album, Rallarsväng, belönades med en grammis i kategorin årets dansband/schlager och var mycket riktigt en av förra årets mest sålda plattor med höga placeringar både i Sverige och i övriga Norden.

Olle Jönssons karaktäristiska stämma banar än en gång väg för ett album som kommer att pryda hyllorna i många hem. Bandet som instiftade bokstaven z i dansbandstraditionen, som funnits sedan 1967 (med samma originalmedlemmar sedan 1971), som ständigt förnyar sig inom sin alldeles egna genre släppte dessutom en dvd nyligen, Ingen dans på rosor, som tog sig in på dvd-listans förstaplats. Dokumentären visades på SVT 2008.

Lasse Stefanz är:
Olle Jönsson -Sång
Christer Ericsson – Gitarr
Anders Pettersson – Keyboard, dragspel, kör
Lars Sigfridsson – Bas, sång
Hans Sigfridsson – Gitarr, saxofon, kör
Gunnar Nilsson – Trummor

Scroll to Top