Lasse Stefanz Olle Jönsson framröstad till årets skåning

lasse-setefanz-olle-jonssonOlle Jönsson har blivit framröstad till Årets Skåning 2010 i konkurrens av bland andra Björn Ranelid, Amanda Jensen och Måns Zelmerlöw. Det var dock uppenbart att det var Olle som var stor publikfavorit, då han framröstades till vinnare av en klar majoritet.

Juryns motivering:
Olle Jönsson är en jordnära, varm och härlig människa som har spridit mycken glädje genom åren med sin underbara musik. En sann Skåne-ambassadör!

Årets Skåning har delats ut sedan 1967, vilket av ett sammanträffande råkar vara exakt samma år som Lasse Stefanz bildades – då Olle Jönsson var 12 år gammal. Sedan dess har bandet turnerat outtröttligt och skapat sig en fanskara som är bland det mer lojala man kan hitta.

För att fira Olle och hans pris har Conditori Duvander i Kristianstad skapat Olles Hattbakelse, en delikat uppfinning i form av en hatt på biskvibotten, fylld med chokladmousse och doppad i choklad som avslutning.

Ikväll går prisutdelningen av stapeln, i Pildammsparken i Malmö. Fri entré, som vanligt, och alla är välkomna!

Att Lasse Stefanz är större än någonsin blev inte minst bevisat när de sålde platina redan på förhandsbokningarna av senaste albumet Texas, som släpptes 26 maj. De sitter säkert på tronen med sin alldeles egna mix av country, dansband och, framför allt, dansvänliga musik. På senaste albumet återfinns bl a duetten Shake A Hand med Jerry Williams samt Lasse Stefanz hyllade version av ”Good Year For The Roses”, som i deras tappning döpts till Ännu blommar våra rosor.

Scroll to Top