Lasse Stefanz gör det igen

lasse-stefanz-2011Heta nätter och party när Lasse Stefanz gör det igen!

Det går hett till när Kristianstads kungar än en gång bjuder på oemotståndligt sväng.

Den här gången har bandet hamnat bland handrullade cigarrer och rökiga barer i Havanna i och med nya albumet Cuba Libre. En skiva som lovar gott för den som gillar deras omtalade countrygung!

Bästa plattan nånsin, säger producenten Svante Persson.

Berättelsen om Sveriges idag största dansband är måhända utjatad, men ändå fascinerande. För 44 år sedan bestämde sig tvillingarna Lasse och Hasse Sigridsson att starta ett band. Sångaren hämtades från grannbyn och gitarristen kom på sin moped på audition. Båda fick jobbet!

Sedan började en resa där målet tidigt sattes i en ombyggd källarlokal som fick fungera som både replokal och kontor: att bli Sveriges största dansband.

Det tog några år och mil, men idag har Lasse Stefanz med råge överträffat förväntningarna.

Diamant, platina- och guldskivorna har fullkomligt regnat ner över bandmedlemmarna och nu är det dags igen.

14 låtar med Lasse Stefanz särskilda sound och med Cuba Libre går bandet tillbaka till sina rötter.

Vi har rötterna i countrymusiken. Den här plattan är både mjukare och mer dansant än några av de tidigare vi gjort. För oss är det viktigt att göra det vi tror på och det vi verkligen kan stå för och med Cuba Libre tycker jag det känns helt rätt, säger bandets gitarrist och kapellmästare Christer Ericsson.

Titelspåret Cuba Libre för tankarna till heta partynätter med fest och dans. En synnerligen Lasse Stefanzsvängande låt signerad välmeriterade textförfattaren Ulf Georgsson, ihop med Anders Wigelius.

Samme Georgsson har, tillsammans med Thomas Persson skapat en av skivans bästa countryballader: Tiden läker inga sår. En berättande text som blivit Lasse Stefanz signum.

På tal om berättande countrytexter så finns också spåret Brev till en vän.

Det är alltid roligt att upptäcka nya låtskrivare. Den här låten kom till oss från Anders persson i grannkommunen Sölvesborg och vi fastnade direkt för melodin. Det är en av sångaren Olle Jönssons absoluta favoriter, fortsätter Ericsson.

En Mats Rådberg-låt finns också med, Dagen går mot kväll, liksom en gammal Little Richardsång, Send me some lovin. Och för den som vill ha party till sista dansen finns bandets enormt populära “sistadansen-rap” med, Rap das armas som sjungs av Lasse Sigfridsson.

För övrigt den låt som bandet alltid avslutar sina enormt populära livekvällar med.

Som om det inte vore nog finns där en hel rad med nya hits, allt smakfullt producerat av Svante Persson som sammanfattar det kort och gott:

Den bästa plattan bandet någonsin gjort.

Och jag är beredd att hålla med. Att gång efter gång överträffa sig själv, sätta upp nya mål och se framåt i en bransch som ibland gärna hänger sig åt nostalgi, är inte alltid lätt. Om bandet inte heter Lasse Stefanz förstås! Med känsla i fingertopparna och fötterna i countrymyllan har bandet hittat sin nisch, sin unika profil som varje år drar hundratusentals människor ut på dansbanor över hela Norden, i alla åldrar. I en tid då skivbranschen går bakåt går Lasse Stefanz framåt.

Så målet som tonårsgrabbarna satte för sisådär 40 år sen håller än: att vara Sveriges och Nordens största dansband…

Thomas Deutgen Programledare P4 Dansoch ivrig dansör – när Lasse Stefanz står på scenen

Rulla till toppen