Lasse Berghagen släpper nytt album

lasse-berghagenEn av våra mest folkkära artister, Lasse Berghagen, är aktuell med nytt album den 5 oktober på Frituna/EMI. Titelspåret Bara lite längtan och ytterligare tre låtar på albumet har Lasse skrivit tillsammans med Thomas Enroth från Finland. Samarbetet med Enroth inleddes med Till en fader, som nyligen toppat finlandssvenska listorna med Helene Nylund och nu kommer i Lasses egen version på nya albumet.

Förutom de fyra nyskrivna kompositionerna innehåller albumet ”Så mycket bättre”-succéerna Längesen (Petter), Somliga går i trasiga skor (Eldkvarn) och Because I Love You (September). På albumet hittar vi också ett antal av Lasses mest önskade sånger genom åren, som Teddybjörnen Fredriksson, En kväll i juni, Sträck ut din hand m.fl.

”Jag gav ut 5 skivor på Frituna innan skivmärket försvann. Nu är Frituna tillbaks med Calle Kindbom som ledare . Jag är synnerligen glad över att få arbeta med Calle och Frituna med min nya CD ”Bara lite längtan”. If you can dream it you can live it !” Mvh Lasse Berghagen

Hösten är fullspäckad för Lasse. Efter 50 utsålda hus landet runt landar den bejublade föreställningen ”Från ballad till burlesk” den 29 september på Scalateatern i Stockholm, och fortsätter sedan att spelas på andra scener i höst. Lasse avslutar hösten med fyra föreställningar av ”Kafferepet med Lasse Berghagen” på Nya Parkteatern i Ö;rebro i december. Lasse medverkar även i P4 Extra med Lotta Bromé den 26 september och i SVT’s Gokväll den 14 oktober.

Scroll to Top