Lasse Berghagen besöker landsbygden nästa höst

lasse-berghagenNästa år firar den folkkära Lasse Berghagen 45 år som artist med en stor höstturné som kommer att besöka framför allt mindre orter Sverige runt. Det blir sålunda inga spelningar i vare sig Stockholm, Göteborg eller Malmö. Jubileumsföreställningen arrangeras av Riksteatern och kommer att heta antingen ”Ord, ton och bild” eller ”Samtal med musik”.

– ”Föreställningen ska bli en ren angelägenhet för landsorten där jag helt litar till mina texter, musik och målningar. Jag beledsagas av Benny Fagerlunds trio”, säger Lasse Berghagen till Dagens Nyheter.

Nästa vecka uppträder Lasse Berghagen på konserthuset i Göteborg tillsammans med Göteborgs symfoniker.

Lasse Berghagen föddes 1945 i Stockholm och upptäcktes som 19-åring av skivproducenten Curt Pettersson när han uppträdde på en NTO-fest i hemstaden. Han kommer förmodligen alltid att förknippas med den klassiska visan ”Teddybjörnen Fredriksson” som han skrev 1969. Berghagen har även varit aktiv som skådespelare och är dessutom UNICEF-ambassadör samt aktiv i Svenska Frimurare Orden (ja, det officiella namnet är felaktigt särskrivet).

Scroll to Top