Lars Winnerbäck toppar albumlistan

Lars Winnerbäck

Med albumet Singel (2001) hamnade Lars Winnerbäck etta på svenska albumlistan för första gången. Denna bedrift har han fortsatt med under hela 2000-talet och nu är det officiellt att även hans tionde studioalbum Hosianna intar försäljningslistans förstaplats. Albumet släpptes den 18 september och har även legat högt på Spotify-topplistan den senaste veckan. Albumet är just nu det näst mest spelade på Spotify och alla tio spåren från Hosianna ligger på topp-100 listan över de mest spelade låtarna i Sverige.

För inspelningen av Hosianna återvände Winnerbäck tillbaka till Irland och Grouse Lodge-studion i Westmeath. Samma studio ute på den isolerade irländska landsbygden som Daugua och Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen blev till i. Hosianna spelades in under ett par veckor i maj och mixades sen på legendarisk mark i Hansa-studion i Berlin.

I bandet bakom Winnerbäck återfinns namn vi känner från bl.a. the Hellacopters och Weeping Willows. Winnerbäck fick även förstärkning bakom micken av Thåström som gästar på ”Gå med mig vart jag går”.

Rulla till toppen