Landskrona firar Chopin

03652680 (Page 1)På onsdagen den 27 oktober 2010 börjar firandet i Landskrona av Chopins födelseår för 200 år sedan. Frederick Chopin var en lysande musiker och kompositör under renässansens period. Hans sensibilitet och fascination för polsk folkmusik, gjorde honom till en pianots poet.

Stadsbiblioteket kommer att ordna aktiviteter för barn och ungdomar. Under dagen kommer de yngsta att lyssna på Chopin, dansa och lyssna på berättelser om den unga Frederick, både på svenska och polska. Barnen kommer att träffa en polsk författare Jolanta Horodecka–Wieczorek, som har skrivit en bok om Chopin.

För vuxna anordnas en föreläsning av Landskrona föresläsningsförening under rubriken Chopins 200 år som hålls av Håkan Falk, kantor i Landskrona församling.
Samma dag öppnar Barbara Sokolowskas fotoutställning Skuggor av berömmelsen på Landskrona Teater. Utställningen är öppen mellan 16:30 – 20:30 på onsdagen och 11:30 och 14:00 på lördagen den 30 oktober..

Firandet avslutas den 30 oktober kl. 18.00, då kommer det att ges en storslagen konsert av en av de mest framstående Chopintolkarna vi har i Sverige; Staffan Scheja. Konserten inleds med ett samtal mellan Håkan Falk och Staffan Scheja om Chopin och hans musik och därefter kommer Scheja att spela utvalda verk av Chopin.

Scroll to Top