Lamb of God till Sverige i mars

lamb-of-god

När Lamb of God gav ut debuten ”New American Gospel” år 2000 kunde ingen – åtminstone inte medlemmarna själva – ana att ett nytt amerikanskt evangelium hade skrivits på riktigt. Men inget band har bättre representerat den musik som snart kom att kallas New Wave of American Heavy Metal, och som tio år senare fortsätter att övertyga en allt bredare publik om människans inneboende behov av förbannat tung metal.

När Lamb of God spelar på Klubben i Stockholm den 5 mars är det ett band i bättre form än någonsin. I vintras kom femte styrkebeskedet ”Wrath”, som gick direkt in som tvåa på amerikanska Billboardlistan och fick starka recensioner. Fast ännu mer har Virginia-gängets efterföljande turnerande imponerat: få artister kan spela förband till Metallica – du såg dem förmodligen i Stockholm, Köpenhamn eller Hultsfred tidigare i år – utan att framstå som ett försynt fritidsgårdsband, men Lamb of God lät argare än någonsin. Som huvudband kommer de att förvandla klubben till kaffeved med utbrott som ”Set To Fail” och ”Walk With Me In Hell”.

Som om inte Lamb of God räckte för att garantera den kommande vinterns mest adrenalinpumpande upplevelse får de sällskap av omtalade death metal-fenomenet Job For A Cowboy. Arizona-kvintetten håller också på att omdefiniera vad som är amerikansk metal, med ett evangelium av det riktigt brutala slaget. Albumen ”Genesis” och aktuella ”Ruination” har visat att bandet är ett Cannibal Corpse eller Suffocation för 2000-talet. I Sverige har de knappt spelat förut (fjolårets efterlängtade gig på Metaltown i Göteborg fick ställas in på grund av sjukdom) så detta är ett tillfälle att ta vara på.

Hemsidor:
www.lamb-of-god.com
www.myspace.com/lambofgod
www.myspace.com/jobforacowboy

Speldatum:
5 MARS – KLUBBEN, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

1 reaktion på ”Lamb of God till Sverige i mars”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen