Lady GaGa till Storsjöyran

lady-gaga

Lady GaGa är den perfekta popstjärnan för 2000-talet. Hon är låtskrivargeni, briljant DJ och karismatisk artist i en och samma person. Nu är det äntligen dags för hennes första riktiga konsert i Sverige och den kommer gå av stapeln lördagen den 1 augusti på Storsjöyran!

Stefani Germanotta har tagit sitt glamorösa alter ego från New Yorks ljusskygga klubbar till världsarenorna, utan att förlora ett uns av sin gatusmarta kreativitet. Inte helt olikt en viss Madonna vars tidiga ikonstatus Lady GaGa redan är hack i häl.

De lika direkta som sofistikerade låtarna ”Just dance” och ”Pokerface” tillhör senare års absolut största hits. Men med en bakgrund i den dekandenta värld av konstnärer och drag queens som Andy Warhol en gång var centralgestalt i, är Lady GaGa något långt mer än en radiopopens dagsslända. I Lady GaGa har Stefani Germanotta skapat sig en scenpersona som närmast är att betrakta som ren popkonst.

Hennes musik är en bländande kombination av modern R & B och sprakande electro. En slags avant garde för den kommerisella popen i David Bowie och Pet Shop Boys anda. På scen har ni ett färgsprakande explosion att vänta.

Det är inte heller alla artister som lyckas förena sanslösa försäljningsframgångar och globala dansgolvsvätare med kritikerframgångar. Hennes debutalbum ”The Fame” fick nästan perfekt betyg på prestigefyllda Allmusic.com.

Och svenska Nöjesguiden konstaterade: ”Hon förtjänar all den uppmärksamhet hon får.” och delade ut en mycket glad gubbe i betyg till hennes skiva.

Vi kan inte annat än hålla med.

Lady GaGa spelar på Storsjöyran lördagen den 1 augusti.

Biljetter till Storsjöyran säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. 3-dagarsbiljett 995 kr och endagsbiljett 485 kr. De angivna priserna gäller förköp, exklusive serviceavgift.

Rulla till toppen