Lady Gaga får inte uppträda i Jakarta

Av Redaktionen
Maj 15th, 2012
2 Kommentarer
628 Views

lady-gaga

Den 3 juni skulle superstjärnan Lady Gaga ha spelat inför utsålt hus i Indonesiens huvudstad Jakarta men efter att den radikala islamistiska gruppen Islamiska försvarsfronten (FPI) varnat henne för att besöka landet så beslöt polisen att inte tillåta konserten.

Det indonesiska parlamentets talman Taufik Kiemas står bakom beslutet och tror att polisen noga övervägde alla möjligheter innan beslutet fattades eftersom det är första gången de stoppad en konsert. Han säger även att flera indonesiska artister uppträtt i avslöjande klädsel men att Lady Gaga behandlats annorlunda eftersom hon är en utländsk artist.

Det är visserligen ganska ovanligt att konserter stoppas i Indonesien men 2010 stoppades Kelly Clarkson från att uppträda i landet. I grannlandet Malaysia hindrades soulstjärnan Erykah Badu från att uppträda tidigare i år medan hon fick tillåtelse att spela i Indonesien.

Lady Gaga besöker i augusti Stockholm för två konserter.

2 Svar till “Lady Gaga får inte uppträda i Jakarta”

  1. Jessica skriver:

    Jag vill inte vara otrevlig, men ni borde verkligen läsa på er mer innan ni skriver något. Kelly stoppades inte alls. Hon gjorde en konsert i Jakarta 2010. Det enda som hände var att de som sponsrade Kelly var ett cigarett fabrik. Det gick inte Kelly med på och till slut backade fabriken och hon fick spela ändå!

    Här är ett bevis: http://www.youtube.com/watch?v=YNk7wpMZvjA

  2. […] bara några dagar sedan rapporterade vi om att hot från muslimska fundamentalister hindrade superstjärnan Lady Gaga från […]