Lack och stenhård rock från tjejerna i Hysterica

hysterica

”Mari Jesus, how they blew me off my socks! This band from Sweden is ultrahot and one of the best metal bands, I’ve heard in ages. Sometimes lightning strikes you, and you’ll hear the sound that you’re desperately searching for.” Metal Maidens.com

”Det gör nästan ont att lyssna på HYSTERICA. Det sex tjejerna från Stockholm kokar av attityd och badar i testosteron. Vokalissan fräser, väser, snäser och ursäktar sig inte för en sekund. Det är så mycket ruter i combon att man nästan får spader(förlåt) ” Close Up

Med självdistans, självsäkerhet och stenhårda låtar tar nu Hysterica nästa steg på sitt brutala korståg med albumdebuten Metalwar. Hysterica startades 2005 av Bitchie som drömde om ett metalband bestående av tjejer som kunde sina instrument på allvar. Bandet gjorde en demo som har fått mycket bra mottagande. Sen dess har nya 19-åriga sångerskan Anni De Vil har tagit Hysterica till nya höjder samtidigt som bandet har finslipat sitt sound med tunga nerstämda gitarrer.

-Annie klev in i studion i somras och fullkomligt regerade med sin röst som behärskar allt från svängig soul till metal-growl, berättar Bitchie.

Nu är det äntligen dags för debutplattan ”Metalwar” som släpps den 23 januari. 11 spår med ett uppkäftigt och självklart sound där alla i bandet har skrivit och producerat låtarna och Peter Tägtgren (Pain och Hypocrocy) har mixat. Hysterica har bla uppträtt på Sweden Rock Festival, Östersjöfestivalen, fått pris som ”bästa band” och ”Bästa gig” på Metalklubben Undertaker. I januari 2009 ger de sig av till Holland för spelningar. Bandet firar albumreleasen på Strand (tidigare Street) vid Hornstull den 23 januari från kl 21.00 och bjuder på rock-stämning tilltugg, mingel, specialpris på plattan, gästartisterna Crazy Lixx på scenen, favoritlåtar i högtalarna och givetvis en hejdundrande livespelning.

– Vi lovar bjuda på fantastisk show fylld med humor, svärd och tunga gitarrmattor, säger Bitchie.

Lack, svett och läder med 4 headbangande hårdrocksamasoner på scenkanten och en trummis som bräcker de flesta – det vill du inte missa!

Rulla till toppen