Kvelertak till Sverige i april

De kallas punk och metal, men i sina hjärtan är norska bärsärkarinstitutionen Kvelertak ett levande, nästintill brinnande, förkroppsligande av rock and roll. Sedan bandet bildades 2006 har de byggt en trogen skara fans, alltid hungriga på deras ytterst våldsamma livespelningar som förevigats likt två flammande däckspår världen över.

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. När Refused gjorde sin sista Stockholmsspelning någonsin på Annexet i december var det inga mindre än Kvelertak som var särskilt inbjudna ”special guests”.

Bandet debuterade med sitt självbetitlade guldsäljande album 2011 och utnämndes genast till Årets debutalbum av Metal Hammer i Tyskland, Årets rockalbum på norska Spellemannprisen (Grammis) och iTunes i USA utsåg det till årets Metal nykomling. Tillsammans med enhälligt beröm från Metal Hammer i England, Terrorizer, Rock Hard, och Kerrang som kallade dem ”de mest spännande nya band på den här planeten”.

Kvelertak – eller ”strypgrepp” på norska – visar inga tecken på att sakta ner.

Nu är Kvelertak aktuella med sitt andra album. Första singeln ut från plattan är ”Bruane Brenner” och den 25 mars släpps albumet MEIR. Texterna är fortfarande på norska och de tre gitarrister ger själ för begreppet loud.

Turnédatum
9 april – Göteborg – Pustervik
10 april – Malmö – KB
11 april – Stockholm – Debaser Medis

Support på samtliga datum är Truckfighters från Örebro och Purified In Blood från Stavanger.

Kvelertak i Sverige

Scroll to Top