Kvelertak till Bråvalla Festival

Av Redaktionen
Mar 26th, 2013
0 Kommentarer
607 Views

Idag kan vi glädjande presentera ytterligare en tung kvartett namn till sommarens självklara händelse Bråvalla Festival. Kvelertak, 2manydjs, Far East Movement och Sebjak ansluter till den redan stjärnspäckade line-upen i Norrköping.

Kvelertak
Norska Kvelertak har med sin mästerliga kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Det finns ingen återvändo efter det att du väl tryckt på play, det är ett rens och röj utan dess like till dess musiken tystnar av en överbelastning i ditt proppskåp. Själva beskriver Kvelertak kortfattat sin musik som ”brutally catchy punkrock/metal with a taste of groovy darkness!”, sannerligen… Det självbetitlade debutalbumet lovordades internationellt med enastående kritik från bl.a. Metal Hammer, Kerrang! och Terrorizer. Uppföljaren Meir som släpptes igår går i samma proffsiga bana och levererar metalhits av högsta kvalité. I sommar ser vi Kvelertak 2.0 på Bråvalla.

2manydjs
Den holländska dj- och brödraduon i Soulwax är också hjärnorna bakom den bejublade liveakten 2manydjs. Konceptet bygger på mashups mellan vitt skilda genrer och artister, ett makalöst bildspel och en vilja att skapa en fest dit alla kan känna sig välkomna. Albumet As heard on Radio Soulwax Volume 2 förändrade bilden av hur kreativa mashups ska utföras genom att kombinera klassiska rock-, electro- och dance-produktioner för att skapa någonting helt unikt. Sedan dess har de turnerat konstant och är idag en av de mest önskade dj-akterna på festivaler runt om i världen. I sommar kommer de till Bråvalla för att förena rockers och electrofantaster under en och samma himmel för en fest som inte liknar någonting annat.

Far East Movement
Hitmaskineriet och det turnerande partycrewet Far East Movement är en amerikansk electro-hop-grupp som har för vana att jobba med några av världens största artister för att skapa orubbliga hits. Med låten Round Round fick de sin första hit som även var med i filmen The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Sedan dess har listplaceringarna och samarbetena haglat. Wiz Khalifa och Snoop Dogg har båda varit med i Far East Movements hitproduktion och på gruppens nya album, Dirty Bass, återfinns samarbeten med bland andra Tyga och Justin Bieber. I år plockar de med sig en del av LAs klubbscen till Norrköping för att ställa till med en galen fest.

Sebjak
Den unga houseproducentens meritlista är välfylld med spelningar på världens största klubbar som Pacha på Ibiza, turnerande i USA, Portugal, Frankrike, Brasilien och på Summerburst 2011 fick han hoppa in när Calvin Harris ställde in. Det har gått snabbt för Sebjak, ett resultat av hårt arbete och en massiv dos talang. 2012 kom singeln Follow me, som hyllades i samtliga av de största housebloggarna. Till dagens datum har videon över 600 000 views och spelas fortfarande flitigt på världens radiostationer. 2013 kommer han växa ytterligare och på Bråvalla ska han återigen bevisa varför han förtjänar framgången.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Hoffmaestro, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Belle & Sebastian, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

Kommentering är stängd